Rugós játékok az óvodai udvari játékok körében

Az ovisoknak teljesen mások az igényei, ha játszótérről beszélünk. Ha megnézzük, akkor ezekben az intézményekben jóval kevesebb a magas, veszélyes játék, többnyire libikókák, homokozók teszik ki az óvodai udvari játékok nagy részét. Viszont vannak olyan készségfejlesztő eszközök, melyek segítik a piciket az egyensúlyérzék fejlesztésében.

Ezek közt több variánst is láthatunk az ovikban. Vannak már alacsony akadálypályák, melyeken a kicsik fejlődhetnek, mászókáknál is vannak függőhidakkal felszereltek, de ilyenek azok az óvodai udvari játékok is, mint amilyenek a rugós játékok.

 

Ezeket az óvodai udvari játékokat biztosan mindenki ismeri, többnyire színes, állatmintás elemekről beszélünk, melyek egy- és kétszemélyes kiszerelésben is kaphatóak a piacon. A Faberland kínálatában ebből az elemből is többfélét találunk. Az óvodai udvari játékok közül többnyire a gyerekek kedvencei ezek a rugós játékok, mert egyszerűen használhatóak és színesek, kevésbé nehezek, mint a fent említett egyensúlyérzéket fejlesztő játék variánsok, ráadásul még párosával is használhatóak.