Vászonkép – milyen dekorációt válasszak?

Egész falat beborító hegycsúcsok a nappali falán, sűrű dzsungelt ábrázoló tapéta a gyerekszobában – ugye neked is ismerős ez a miliő? A hetvenes-nyolcvanas években az őzikemintás falvédőket szép lassan felváltották a távoli tájakat, az érintetlen természetet ábrázoló hatalmas falragaszok, amelyek ma már megmagyarázhatatlan népszerűségre tettek szert, és országszerte letarolták a békés otthonokat.

Szerencsére ez a stílus ma már kevésbé népszerű: a gigantikus, giccses tájképek helyett elterjedtek a kisebb, tagoltabb tájábrázolások, amelyek épp azzal idézik fel leginkább a természet nyugalmát, hogy kreatív módon elrugaszkodnak tőle. Az újabb típusú válogatások ugyanis nem egy az egyben tárják eléd az érintetlen természet látványát, hanem apró részleteket villantanak fel, amelyek négyzet formájuknak köszönhetően bármilyen alakzatban elhelyezhetők, így egy kis csavarral, egy kis rafinériával varázsolják otthonodba az afrikai szavannát, az ázsiai bambuszerdőket vagy a távoli magnólialigeteket.

Nézd meg ezt is:  Fotókönyv

Nagyvárosi stílus – vagány, lendületes, elementáris

Ha szereted a tempós, pezsgő, élménydús életet, bátran válassz olyan kollekciót, amely ezt a jellegzetesen nagyvárosi életstílust képviseli. Ilyen válogatás például a New York témájú képösszeállítás, amely különböző szögekből és különböző napszakokban készült fotókon ábrázolja a metropolis jellegzetes épületeit – például az Empire State Buildinget –, a tipikus manhattani panorámát és a Brooklyn hidat. Ezek a mesteri fotók sokrétű színválogatásuknak, lendületes vonalaiknak köszönhetően igazán izgalmas hatást keltenek, és a legegyszerűbb bútorokat, a letisztultabb szobabelsőket is képesek feldobni.

Ha inkább a modern élet geometrikus formáit szeretnéd viszontlátni az otthonodban, válaszd a zen hangulatú, ugyancsak 6 darabos készletet, amely a homokba vájt, körkörös és egyenes vonalak, és a fehér, illetve bézs színű, tökéletes kavicsok harmóniáját tükrözik. Éppen azt a formavilágot, amely a természetre és a nagyvárosi életre egyaránt jellemző.

Nézd meg ezt is:  Vásárolj te is befektetési aranyat!

Ha egyik változatról sem mondanál le, akár 2 különböző vászonkép válogatás elemeit is összekeverheted, így egy kis odafigyeléssel igazán izgalmas összhatást érhetsz el. A végeredmény csak rajtad múlik, itt nincsenek keretek, nincsenek szabályok: ezekkel a modern képekkel rátalálhatsz a saját stílusodra!