A frissen szedett növényeket és fűszereket hűvös, száraz hűvös helyen érdemes tárolni. Az megfelelő hőmérséklet viszonylag állandó legyen, körülbelül huszonegy celziusz fok körül legyen. Tarsuk távol a fűszereket közvetlen hőforrásoktól. Ez lehet a tűzhely, de a mosogató és a gépi mosogató is, amely olyan hőforrás és pára növelő, amelyet sok háziasszony elfelejt. Megfelelő hely lehetővé teszi a fűszerek száraz, sötét és hőtől való távol tartását. Vigyázzunk, hogy fűszerek főzés közben gőzt kaphat, így ételekből felszálló gőz lecsapódást okoz a fűszer tároló edényben! Befolyásolhatja a fűszerek minőségét, hamarabb megromlik, penészgombák elszaporodhatnak, az egész életünket el is ronthatjuk, ha nem vesszük észre időben. Milyen tároló edény jó fűszer tárolásához? A legjobb a légmentesen záródó fedéllel ellátott fűszerüvegek a legmegfelőbb tároláshoz a fiókba, vagy szekrénybe.
Hogyan kell tárolni a fűszereket?
- Post author:
- Post published:2020. szeptember 1. kedd
- Post category:Gasztronómia