Mikor érdemes elgondolkodni azon, hogy műfű kerüljön a természetes fű helyett a kertünkben?

  • Post author:
  • Post category:Otthon

A természetes fűnek megvan a maga szépsége: egyrészt, hogy természetközeli élményt biztosít, tudja az ember, hogy ez a kis lágy zöld szár hajdanában egy magocskából nőtt ki és ez már önmagában elég sokaknak.

Viszont sok hátránya is van az igazi fűnek: sérülékeny, az időjárás, a taposás, az állatok rongáló tevékenysége könnyen tönkreteheti, a munkánk pedig kárba vész. Sok állat tanyázik is benne, hangyák, különféle irritáló bogarak rejtőznek a szálak közt csak arra várván, hogy végigszaladjanak a füvön napozó gyanútlan ember csupasz testén, nem kis kellemetlenséget okozva ezáltal áldozatuknak.

Ellenben a műfű sok ilyen jellegű kellemetlenségtől megőrizhet minket. Műfüvet akkor érdemes telepíteni, ha mondjuk idősek vagyunk és terhünkre van az, hogy eredeti füvünket folyamatosan gondozni, locsolni, nyírni kell. Ha nem szeretjük azt, hogy a természetes fű folyamatosan burjánzik a kertünkben és lehetetlenség a fékezhetetlen terjedésének gátat szabni. Ha nagy igénybevételnek van kitéve egy fűterület és úgy érezzük, hogy túl lassú a rendes magról ültetett fű növekedése.

Nézd meg ezt is:  Számoljon a lakásbiztosítás kalkulátorral

Ha szeretnénk gyors, esztétikus és tartós eredményt elérni. Ezekben az esetekben a legegyszerűbb az, ha hívunk egy szakemberekből álló csoportot, akikkel megbeszéljük, hogy mekkora területen és milyen formában szeretnénk műfű téglákat lehelyezni. Ma már arra is van lehetőségünk, hogy kiválasszuk a műfű színét, típusát, sok helyen még azzal kapcsolatban is kapunk tájékoztatást, hogy az adott típus mennyire strapabíró, így igényeinknek teljesen megfelelő típushoz juthatunk.