HACCP kézikönyv elkészítése

Amennyiben van vállalkozása amely élelmiszerrel foglalkozik legyen az zöldségesbolt avagy élelmiszer áruház netán a sarki fűszeres, esetleg hentesbolt vagy pékség, tejjel, sajttal való kereskedés Önnek a HACCP szó egészen biztosan mond valamit. No nem akkor kell gondolkozni amikor már bejelentkezett az ÁNTSZ egy-egy ellenőrzésre hanem jóval előtte. A HACCP ugyanis nem tréfa dolog ez nem csak a dokumentumok gyártásáról szól hanem át kell tekinteni a vállalkozása működését és mind azon a pontokon ahol élelmiszer kerül a folyamatba át kell gondolni, hogy megfelelően jár-e el. Tehát nem szükséges a saját jól működő gyakorlatain változtatni hanem a HACCP sarkalatos pontjainak kell megfelelni a működés során. Ez egyfajta minőségbiztosítási rendszer amelyben nem a papírmunka az elsődleges hanem a fertőzések elkerülése a higiénia maximális betartása és betartatása amennyiben úgy érzi ebben szükséges változtatnia tudna együttműködni egy külső céggel akkor jó helyen jár mert mi évtizedes tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren. Hívjon minket bátran kérjen tanácsot tőlünk amennyiben ezen a téren elmaradása van akkor is amennyiben csak az ÁNTSZ-től fél de akkor is amikor valóban meg szeretne felelni egy csak reális célkitűzéseket tartalmazó nemzetközi minőségbiztosítási rendszernek.