Raklapbútor ötletek

Noha a legtöbben a logisztikában használják a raklapokat, az elmúlt években igencsak egyedi célnak is megfeleltették a fából készült eszközöket: sokan bútort készítenek belőlük. Remek az ötlet: bárki olcsón beszerezheti az alapanyagot, aztán már csak a barkácsolni tudás és a fantázia szabhat határt az álmoknak. Az interneten se szeri, se száma a remek megvalósításoknak, szinte nincs az otthonnak olyan területe, amelyen ne mutatna jól egy egyedi, megfelelően lefestett és felületkezelt, látványos raklapbútor. Nézzük tehát öt remek raklapbútor-ötletet:

  1. A kertben jól mutatnak az asztalok, székek, akár a kerítés vagy a terasz – természetes, látványos, egyedi megoldás, amellyel garantáltan felhívjuk magunkra a baráti kör vagy éppen a szomszédok figyelmét.
  2. Ágyak: el sem hinnénk milyen különleges és kényelmes alvóhelyet készíthetünk a raklapokból, az ágyhoz pedig könnyen szerkeszthetünk ágyneműtartót is.
  3. Szék: egy-két párna, plusz némi munka, és máris kész a szék vagy a fotel.
  4. Kanapé: ne álljunk meg az egyszemélyes ülőhelynél, készítsük el egyedi kanapénkat a nappaliba.
  5. Polcok: a raklapok jól variálhatók, így némi kreativitással jól használható polcokat varázsolhatunk az irodába vagy a dolgozószobába. Ha akarjuk, akár televízió-állványt is gyárthatunk.