Kerti öntözőrendszerek 4 előnye

Amikor szóba kerülnek az automata öntöző berendezések sokan csak legyintenek, hogy megcsinálom én a locsolgatást magam is, és közben bele sem gondolnak, hogy nem csak időt spórolhatnak vele, de más előnyei is vannak. Nézzük melyek a legfontosabbak!

  1. Automata: Vagyis, akkor is elvégzi a szokásos öntözést, ha későn érsz haza, nem érsz rá, vagy nyaralni mész!
  2. Egyedileg kialakított: A locsolórendszer kiépítése leginkább azért igényel szakembert, mert szükséges a kert egyedi adottságait figyelembe venni a telepítés során, hogy igazán hatékony legyen. Ebbe beletartoznak a terep adottságai, valamint a növények jellege, elhelyezkedése és vízigénye is. Egy profi szakember mindezeket figyelembe tudja venni a tervezés során.
  3. Hatékonyság: Ez részben az előzőekből is fakad, hiszen egy jól átgondolt rendszer a kert minden pontját ellátja a szükséges mennyiségű vízzel, ráadásul az egyenletes elosztás révén, akár kisebb vízfelhasználással is.
  4. Időt spórol: A végére hagytuk, mert érvként a legtöbbet ezt szokták felhozni. És való igaz, hogy ha szép, zöld kertet szeretnénk szükséges a napi szintű locsolás (kánikulában akár naponta többször is), ami nagyobb udvar esetén különösen, de még kisebb kert esetén is jelentős időbefektetést igényelhet.
Nézd meg ezt is:  kertépítés

Ha felkeltettük érdeklődését, vagy további részletekre is kíváncsi az öntözőrendszerekkel kapcsolatban, keresse fel a http://www.kertontozo.hu weboldalt.