Utasbiztosításra minden utazónak szüksége van

Amikor utazását tervezi, mindig alaposan összekészíti csomagjait, pénzét, a jegyeket, és más az utazáshoz szükséges fontos dolgokat, de sokan elfeledkeznek a legalapvetőbb dologról, ami az utazáshoz kell, az utasbiztosításról. Igen, sokszor azt gondoljuk, hogy nincsen szükségünk biztosításra utazás közben, de elfeledkezünk róla, hogy ezzel egy magas kockázati tényezőkkel járó helyzetbe sodorjuk magunkat. Képzelje el, mi történne, ha balesetet szenvedne utazása alatt, vagy elveszítené poggyászát egy idegen országban. Ilyen esetekben hasznos, ha van utasbiztosítása, mely fedezi az előre nem látható események költségeit utazása során.

A piacon számtalan típusú utasbiztosítás létezik. Ha Ön gyakran utazik külföldre, akkor érdemes lehet éves vagy több útra szóló utasbiztosítást választania. Ugyanakkor, ha Ön évente csak néhány alkalommal utazik, akkor válassza az egyszeri útra, meghatározott időtartamra szóló biztosítást. Ezek mellett sok más típusa is létezik az utasbiztosításoknak, úgy, mint a sportbiztosítás, a síbiztosítás, biztosítás túrázóknak és diákbiztosítás.

Nézd meg ezt is:  Korlátozott felelősségbiztosítás

Az utasbiztosítás megvédi Önt a lehetséges kockázatoktól, és megléte további előnyökkel is jár. Fedezi a késéssel induló, törölt vagy lekésett repülő járatokból és a lemondott, elhalasztott vagy lerövidített vakációból fakadó anyagi veszteségeket, a lopáskárt, illetve a csomag elvesztéséből vagy sérüléséből származó károkat, mely minden személyes tárgyra, így nem csak a csomagra, hanem a pénzre, ékszerekre, órára, fényképezőgépre és hivatalos iratokra is vonatkozhat.

Emellett a biztosítás fedezi az orvosi ellátás (betegség, sérülés, baleset), a betegszállítás, a kórházban tartózkodás, sebészeti beavatkozás és vészhelyzetben történő evakuálás (helikopterrel vagy repülővel) költségeit is.