Nézzen utána, hogy sportbiztosítása érvényes-e azokra az extrém sporttevékenységekre, melyeket utazása során űzne

A hagyományos biztosítási fedezetek általában nem terjednek ki a magas kockázattal és sérülési veszéllyel járó sportokra vagy szabadidős tevékenységekre. Ezekre külön sportbiztosítást kell kötni, hogy biztosítottak legyünk. Nem minden fajta biztosítás nyújt megfelelő védelmet, ezért mielőtt útnak indulna, bizonyosodjon meg róla, hogy biztosítása vonatkozik azokra a tevékenységekre, melyeket gyakorolni szeretne utazása alatt. Az általános biztosítások fedezetet nyújtanak olyan esetekre, mint a személyes tárgyak vagy az útlevél elvesztése és az esetleges orvosi kezelések költségei. Olyan nem magas sérülési veszéllyel járó sportok is beletartozhatnak, mint a labdarúgás, a tollaslabda, az alacsony kockázati tényezővel járó vízi sportok és így tovább.

A sportbiztosítás vagy síbiztosítás olyan sportok űzése esetén nyújt fedezetet, mint az íjászat, síelés, snowboardozás, szánozás, búvárkodás negyven méteres mélységig, léghajózás, szörfözés, snorkelling, vízisíelés, mélytengeri halászat, vadvízi evezés és vitorlázás. Ugyanakkor a fedezet mértéke sokszor meg van határozva, általában életkortól és edzettségtől függően. Ha Ön egy fiatal felnőtt, akkor lehet, hogy minden ilyen tevékenységre fedezetet nyújt biztosítása. Mindemellett a biztosítás csak akkor érvényes, ha követi a szabályokat és bizonyos esetekben feltétel lehet, hogy egy képzett oktató irányításával sajátítsa el az ilyen sporttevékenységekhez szükséges tudást, mielőtt belevágna azokba.

Nézd meg ezt is:  Tárhely és domain regisztráció

Ha Ön olyan, kifejezetten veszélyesnek számító sporttevékenységeket szeretne folytatni, mint a barlangászat, nehézbúvárkodás, szikla- és hegymászás, hegyi kerékpározás, bambusz raftingolás, csatarekonstruálás, barlangi raftingolás, szélcsatornában repülés, hídugrás, kajakozás, motoros szánozás, folyami vagy barlangi tubing, száraz síelés, sivatagi szafarizás vagy bungee jumping ugrás, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy biztosítása érvényes ezekre a tevékenységekre is. Az ilyen jellegű tevékenységekhez Önnek extrém sportbiztosítást kell kötnie. Talán ennek magas költsége lesz, viszont így teljes biztonságban tudhatja magát. Ha Ön ilyen jellegű sportokat szeretne folytatni, akkor nem érdemes kihagyni akár egy magasabb költségekkel járó utasbiztosítás megkötését.

Az olyan sporttevékenységek, mint az ökölvívás, sziklamászás, hegymászás, gyorsulási versenyek, sziklaugrás a vízbe, bobozás, expedíciók, freestyle síelés, díjugratás, lóversenyzés, lovaspóló, lovas vadászat, jégmotorozás, középkori lovagjátékok, egyszemélyes szánozás, motorversenyek és rallyk, hegyikerékpár és motorcsónak versenyek, és egyéb hivatalos sportágak nem szerepelnek minden biztosítási szerződésben a biztosított tevékenységek körében. Ezért mielőtt bármilyen sporttevékenységbe kezdene külföldön, ellenőrizze, hogy vonatkozik-e biztosítása a szóban forgó sportra.