ThermoShield

Megszerezte álmai otthonát, de az egyénisége még hiányzik belőle? Érdeklik a legújabb, vagy a már jól ismert festék színek, ötletek, technikák? Kérem, engedje meg, hogy honlapunkon keresztül egy kis támpontot adjunk Önnek. Oldalunkat úgy szerkesztettük meg, hogy a kedves látogató könnyen eligazodjon, célra törően tudjon keresni, illetve részletes információt kapjon az adott témákkal kapcsolatban. ThermoShield weblapunkon lehetősége van Önnek is hozzászólást közzé tenni, így ha bármi kérdése merülne fel, gyorsan a segítségére lehetünk.

Témaköreink között szerepel, az egyik legmeghatározóbb elem a komfort megteremtése, az egyéniség kifejezéséhez, ez pedig a lakótér színe. Szín önmagában persze még nem elegendő, nagyon fontos tényező a megfelelő beltéri falfesték megtalálása, kiválasztása.

Miket érdemes mérlegelni, végig gondolni otthonunk beltéri festése előtt?

Harmonikus, testre szabott otthon:

Először is kezdjük a színek fontosságával. Amennyiben rendelkezik már bútorokkal, berendezési eszközökkel, nagyon fontos, hogy a fal színe harmonizáljon ezen tárgyakkal, illetve egymással, akár ha egy beltéri egységen belül több színt használ. Például: az egymással szemközti falak azonosak, így azonnal két szín jelenik meg szobában, de lehet még a plafon színével is több teret engedni a fantáziának. Szintén prioritást élvez az adott helyiség mérete is, ugyanis a világos, halvány színekkel optikailag tágítani lehet a teret, sötét tónusokkal viszont meleggé varázsolhat egy méretesebb szobát, itt akár a merészebb színeket is beengedheti egy barátságosabb környezet elérése érdekében.

Közkedvelt színek közé tartozik a sárgás, barnás, azaz az úgynevezett meleg színek, amik kellemes érzettet adnak. Amennyiben Önnek a nyugalom a legfontosabb, a zöld színt javasoljuk. Valamint igen divatosak most az erős, intenzív tónusok, de a hideg színeket is számos lakásban megtalálhatjuk. „Hidegek” családjába tartozik például a kék, ami az embert emlékezteti a tiszta égboltra, esetleg a megnyugtató, tengerre.

Egészségről gondoskodás:

Köztudott, hogy az oldószeres anyagok, -mint például néhány festék is- kipárolgásuk során káros anyagot bocsáthatnak ki, ezzel Ön és családja egészségét is veszélyeztetheti. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt mindenképp alaposan olvassa el a dobozon szereplő tájékoztatót. Érdemes vízbázisú festék anyagot választani, mert ezen termékek esetében nincs károsodást okozó oldószer. Figyelje meg VOC értéket, amely az egészségre káros anyagok százalékos, esetleg mennyiségi arányát mutatják. Ez az érték lehetőleg nulla, vagy ahhoz közeli szám érték legyen.

Nézd meg ezt is:  Mitől lehet tartósan rozsdamentes korlát

Védelem:

Mindennapi környezete védelme érdekében további fontos szempont, hogy az épületben felhasználandó festék gátolja a penészképződést. A penész megjelenésének több oka is lehet, ezek megakadályozása érdekében intézkedni érdemes, ugyanis a festéket kizárólag már penészmentesített felületre szabad felvinni. Beltéri festék kiválasztásakor ügyeljen rá, hogy a termék ne engedje meg a páralecsapódást. Általában a hővisszaverő tulajdonsággal rendelkezők a megfelelő választások, ezek ugyanis a hőt visszaverik, megakadályozva a páralecsapódását, és  a penész megtelepedését a falakon. Mielőtt sor kerülne a festésre, a páratartalom szabályozására is szükség van. Amennyiben egy párás beltéri helyiségről van szó, fontos a rendszeres szellőztetés. Legegyszerűbben ezt az ablak peremébe belemart szellőztető készülék segítségével oldhatja meg. Egy nagyon esztétikus, és gazdaságos megoldás, ami hosszú távú biztonságot nyújt. Időtálló, mosható beltéri falfestéket javaslunk a falak újjászületéséhez.

Homlokzati festésnél mikre szükséges oda figyelni?

Kültéri szépítkezés:

Homlokzati, avagy kültéri falfestékeknél is igen nagy kínálattal találkozhatunk. Ahogy bent, úgy kint is fontos szerepet játszik a szín. Rengeteg külső hatás éri a falakat, ellen kell állnia szélnek, hidegnek, forróságnak, esőnek, hónak… Egy sötétebb szín alkalmazása esetén a falak több hőt nyelnek el, így nagyobb hőterhelés éri az épület külső felületét, aminek következtében gyorsabban elöregednek. UV ellenálló képességre nagy hangsúlyt érdemes fektetni, a felület legyen rugalmasan befedve, hogy ellen tudjon állni a falak számára zord időjárásoknak is. Egy épület védelmekor az ember hosszútávon tervez, így Önnek se mindegy, hogy hány évente szükséges újabb munkálatokba fogni. Javasoljuk a minőségi kültéri falfestékeket, amik évekre biztosítják az esztétikus, biztonságos megjelenését homlokzatának.

Kültéri falfestékek fajtái:

Fémfestékek:

Elsődleges feladata megakadályozni az oxidációs folyamat elindulását, azaz a rozsdásodást. Ehhez az eljáráshoz speciális előkészület, és felületkezelés szükségeltetik, hogy a festék a kezelt felületet ténylegesen el tudja zárja a nedvességtől, illetve a levegőtől.

Nézd meg ezt is:  Szúnyogháló

Tetőfestékek:

Ezen termékcsoport egy szűk szegmenst elégít ki, de annál fontosabb szerepet tölt be. Gondos előkészületekre itt is ügyelni kell, ugyanis a tetőkön sok por, kosz megtelepszik, ezért alapos tisztítást igényel. Ámbár a festék hálája nem marad el, megvédi az ingatlant a beázástól, hővisszaverő képességű festék esetén, nyáron javíthatja az épület belső klímáját, így csökkentheti klímaberendezésének fogyasztását, esetenként akár mellőzhetővé is válhat. Kellemes hőmérséklet megteremtése mellett, takarékos megoldást is jelenthet Önnek.

Fafestékek:

Lazúr, és fedőfestékekre bonthatjuk a fafestékek csoportját. Itt is, mint a festékeknél általában érdemes az időtálló védelmet nyújtó terméket választani. Fa védelme érdekében vásárláskor a rugalmasságot követő, páraáteresztő, vízhatlan festékre bízzuk fafelületünket. Ugyanis a fa esetében egy folyamatosan mozgásban lévő, átalakuló szerkezetű, szerves, élő anyagról beszélünk, amit előszeretettel megtámad, rontja minőségét a hő, nedvesség, penészgomba. A baj megelőzhető a megbízható termék használatával!

Gondoskodással, minőségi termékek használatával, látogatóitól, Önnek jócskán ki fog jutni az elismerő pillantásokból, és bókokból.

Örömünkre szolgál, hogy a festékekről, és festéssel kapcsolatos információs anyagunkat végigolvasta, és bízunk benne, hogy hasznos tájékoztatót sikerült Önnek adnunk. Kérjük, amennyiben még segítségére lehetünk, bővebb tájékoztatásra lenne szüksége keressen minket bizalommal.