VPS szerver bérlése

A vállalatok működésének egyik alapja a megbízható, költséghatékony és jól átgondolt informatikai rendszer. Ennek része a saját szerver külső elhelyezése, vagy egy szerverszoba, amely azonban napjaink innovatív megoldásait nézve már nem biztos, hogy valóban a legmegfelelőbb elem. A virtualizációnak köszönhetően ugyanis több szolgáltató ad lehetőséget például VPS szerver bérlésére.

Miért előnyös a VPS szerver bérlése?

A megoldás lényege, hogy a szolgáltatók nagy teljesítményű gépeik kapacitását adják bérbe telepített szerverként, amelyek a hagyományos eszközök minden funkciójával rendelkeznek. Ez azért előnyös, mert így megfelelően kihasználják a gépek kapacitását, ugyanakkor a bérlők csak a ténylegesen használt kapacitásért fizetnek. Így meg is szűnik a kihasználatlan, drága és amortizálódó saját szerverek problémája. A virtuális szerver és annak bérlése elsősorban anyagiakban hoz hasznot. Nem kell a saját fenntartására és karbantartására költeni, elég a havi bérleti díjat kifizetni, miközben növeli a vállalat rugalmasságát is, hiszen a kapacitások rugalmasan változtathatóak.

Nézd meg ezt is:  Tökéletes minta azoknak, akiknek önéletrajzra van szükségük!

Mi a különbség a VPS és a VPN között?

Létezik egy másik hárombetűs mozaikszó, amely a VPS-től nem csak egy mássalhangzóban tér el. A VPN tulajdonképpen egy virtuális magánhálózat, amelyet a már meglévőre alapozva, azonban attól függetlenül alakítanak ki. Előnye, hogy a publikus hálózaton keresztül titkosított csatornán zajlik az adatforgalom a csomópontok között. Használatával a cégek biztonságos távoli hozzáférést nyújthatnak munkavállalóiknak. Ha bármelyik informatikai megoldásról bővebben tájékozódna, látogasson el a www.acetelecom.hu oldalra.