Az Ön lakásbiztosítása biztos mindenre nyújt fedezetet?

Mivel a jövő kiszámíthatatlan, hiába óvja valaki féltő gonddal ingatlanját, baleset, szándékos károkozás bármikor történhet. Ennek megelőzése érdekében, pontosabban azért, hogy a keletkezett károkat legyen, aki fedezi, és ne saját zsebből kelljen előteremteni adott esetben milliós összeget, érdemes lakásbiztosítást kötni.

Mire terjed ki a lakásbiztositás?

A szaknyelv biztosítási eseményeknek nevezi azokat a károsító okokat, amiért a biztosító társaság felelősséget vállal a lakásbiztosítás megkötésekor. Ilyenek például a jégverés, hónyomás, árvíz, beázás, felhőszakadás, szélvihar, idegen tárgyak házra dőlése, robbanás, robbantás, üvegtörés, tűz, villámcsapás, épületrongálás.

A lakásbiztosítás modulos rendszerben köthető, azaz, egyes részekre is lehet biztosítást kérni. Így nyilvánvalóan olcsóbb a díja, viszont a kártérítés összege is kisebb lehet, továbbá nem összevonhatók a kategóriákat a kárrendezéskor: azaz, például az épület biztosításával biztosan nem jutunk pénzhez az ingóságban esett károkért.

Nézd meg ezt is:  Hasznos cikkek a casco szervizelésről - Cascoszerviz blog

A lakásbiztosítási vagyonkárok elévülése általában két év, tehát ennyi időn belül kell kezdeményezni a kárrendezést, és a kártérítést is ennyi idő alatt kell megkapni. Amennyiben a lakásbiztosítás mellé felelősségbiztosítást is kötnek, a biztosító mentesítheti a szerződő felet az olyan károk alól, mint amikor például a kertjében álló fa rádől a szomszéd autójára.

Lakásbiztosítás díjszámítás kalkulátorral

Ha biztosra akar menni, számítsa ki, hogy lakásbiztosítása mire nyújt fedezetet és mennyit tudna spórolni egy esetleges biztosító váltással vagy újrakötéssel!