Tudnivalók casco kötéshez

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítással ellentétben a casco biztosítás megkötése nem előírás, legfeljebb erősen ajánlott. Az autótulajdonosok nagy része mégis úgy dönt, hogy megköti a cascót is, hiszen számtalan olyan kár érheti a járművet, amelyre legfeljebb így lehet felkészülni. Elvégre számos baleset okát lehetetlen megelőzni…

A casco biztosítás megkötése egyáltalán nem bonyolult, néhány lépésben és főleg gyorsan megköthető a casco biztosítási szerződés.

Mely országokra érvényes a Casco biztosítás?

Az itthon megkötött casco általában Törökország és Ciprus teljes területét is beleértve egész Európára érvényes. Ugyanakkor a casco biztosítás Észtországot, Lettországot és Litvániát kivéve sokszor nem terjed ki a Szovjetunió utódállamaira. A szerződés hatálya a kockázatviselés kezdetekor indul és a lejártakor vagy a meghatározott időtartam után szűnik meg. A casco biztosítót a kockázatviselés teljes időtartamára megilleti a díj, amelyet az egy éves biztosítási időszakra állapít meg a biztosító.

Nézd meg ezt is:  Autós blog - Cascótól az autós mobilhasználatig

A www.mkbbdirekt.hu/casco oldalon minden lényeges információt megtalál, ráadásul a casco kalkulátor segít a casco biztosítás várható költségeinek megtervezésében.